Országismereti tréning

Országismereti kurzusok

INTERCULTURE

A kurzus neve: INTERCULTURE

A kurzus megnevezése: Országismeret

A kurzus rövid leírása: Ismerje meg Ön is Földünk ezer arcát!

Kiknek ajánljuk kurzusunkat: Minden érdeklődőnek, aki az idegen nyelven túl, a nyelvet használók kultúrájával, irodalmával, szokásaival, hagyományaival, történelmével, irodalmával is meg szeretne ismerkedni

Japán

A technika fellegvára, vagy egyszerű távol-keleti ország, ahol a fűtést az ofuro*-ban történő hosszas megmártózás helyettesíti? A csúcstechnológia szigete, amely a legkisebb falusi vasútállomáson is automata ajtókkal és bidé-funkciós wc-kel kápráztatja el a látogatókat?

Vagy az a hely, ahol a szél besüvít az ajtók és ablakok közötti hatalmas nyílásokon és az ember óhatatlanul is a jó meleg európai otthona után kezd el áhítozni?

Az udvariasság és a hagyománytisztelet országa? Vagy a rideg távolságtartásé és a rohamtempójú változásé, mely nem tűri meg a régit?

Adhat-e valaki is válaszokat erre a kérdésre? Nem tudom. De elvihetjük Önöket egy izgalmas szellemi túrára, melynek során biztosan megérzik azt a disszonanciájában is különlegesen erős vonzalmat, amely útjára indított minden japanológust és amatőr japán rajongót.

Japán szakértőnk majd húsz évvel ezelőtt kezdett behatóan foglalkozni a japán nép kultúrájával.

Ez irányú tanulmányai befejezését követően hosszú éveket töltött a távol-keleti országban.

*Japán kád, melyet forró vízzel töltenek meg. A víz melegen tartását a kádba épített hőtartó-rendszer biztosítja. Egy eresztés vízben többször is megfürdik a család.