Svédország térképe a svéd zászló színeiben

Svéd nyelvtanfolyamainkon tapasztalt tanáraink és anyanyelvi oktatóink biztosítják a magas szakmai színvonalú oktatást. Online és tantermi svéd tanfolyamainkon több, mint 25 ország nyelvtanulói vettek részt az elmúlt 11 évben.

Az orvosi / egészségügyi svéd nyelvtanfolyamaink résztvevőinek a nyelvi képzés végén (C1 szint) egy tanúsítványt állítunk ki. Az iskolánk által kiállított, az elért nyelvi szintet igazoló tanúsítványt, a svédországi legitimációs eljárás során az illetékes hatóság (Socialstyrelsen) elfogadja.

Amit iskolánk kínál:

  • online, illetve tantermi képzések, igény szerint
  • flexibilis tanfolyamkezdések bármikor az év folyamán
  • rugalmas órarend (a résztvevők ráéréséhez alkalmazkodva)
  • egyéni, vagy kiscsoportos tanfolyamok (max. 4 résztvevővel)
  • célorientált és hatékony nyelvtanfolyamok
  • különböző közvetítőnyelvek a résztvevők igényeihez szabva

Érdekességek a svéd nyelvről és kultúráról:

A svéd vagy svenska, Svédország és a finnel együtt Finnország hivatalos nyelve. A nyelvet körülbelül 10 millió ember beszéli anyanyelvként.

A svéd, fantasztikus tehetségek által beszélt nyelv. Ha a svéd nyelvterületre gondolunk, azonnal sokan eszünkbe jutnak, akiket e nyelvhez társítunk; Az ABBA, az 1970-es évek bámulatos stockholmi popegyüttese, akik a mai napig albumok millióit adják el a világ minden területén, az IKEA, az Ingvar Kamprad által alapított bútor és lakberendezési birodalom, amely szerte a világban megtalálható, vagy a közkedvelt zenei applikáció, a Spotify.

Hannes Alfvén svéd villamosmérnök és plazmafizikus központi szerepet játszott a sarki fény tudományának fejlődésében (Érdekesség: Az Aurora Borealis vagyis az északi fény megtekintésére, Svédországot a világ egyik legkiválóbb helyének tekintik.) Alfvén az 1970-es fizikai Nobel-díj nyertese is. A díjat Alfred Nobel svéd üzletember, vegyész és mérnök alapította akinek legismertebb találmánya a dinamit.

Ingrid Bergman színésznő a filmipar sokat díjazott művésze volt. A stockholmi születésű színésznő, a nagy sikerű Casablanca sztárja, három Oscar-díj, két Primetime Emmy-díj, egy Tony-díj, négy Golden Globe-díj és egy BAFTA-díj büszke nyertese volt. Talán nem túlzás azt állítani, hogy manapság a tehetséges svéd színészdinasztia, a Skarsgård család uralja a világ képernyőit.

Az eredeti Ice Hotel is svédországban, Jukkasjärviben található.

A téli, északi estéken jó olvasmány lehet Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című könyve, mely az egész világon ismert gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

És nincs az a hideg amit ne oldana meg, egy pompás svéd húsgombóc és vörös áfonyalekváros vacsora!


Ha orvosi / egészségügyi szaknyelvi svéd tanfolyam érdekli, további információt itt  és itt  talál.

Ha általános nyelvi svéd tanfolyam érdekli, további információt itt talál.