Az InterLanguage expedíció – Angol nyelv

Az angol nyelvet körülbelül 400 millió ember tekinti anyanyelvének, de a világ népességének negyede beszél, hacsak egy kicsit is angolul.

Az angol vagy English, az Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, Antigua és Barbuda, a Bahama-szigetek, Barbados, Belize, Dominika, a Fidzsi-szigetek, Ghána, Grenada, Guyana, Írország, Jamaica, Kenya, Libéria, Nigéria, Pápua Új-Guinea, a Fülöp-szigetek, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Sierra Leone, Szingapúr, Dél-Afrika, Trinidad és Tobago elsődleges hivatalos nyelve.

Az angol nyelv, melynek szótára több mint 4000 szóval gyarapszik évente, valóban a világ nyelve. 67 ország hivatalos nyelve, amelyek közül azt a 28-at soroltuk fel, ahol az angol az elsődleges hivatalos nyelv.

A dráma királya, minden idők egyik legkiemelkedőbb és legünnepeltebb drámaírója, a csodálatos William Shakespeare összegyűjtött írásaiban 31 534 különböző szót használt, ebből 1700 új szót neki is köszönhetünk. 39 színdarabja olyan komédiákat tartalmaz, mint a Vízkereszt és a Szentivánéji álom, tragédiákat mint Rómeó és Júlia, Hamlet és Othello, valamint olyan királydrámákat mint V. Henrik és III. Richárd. Darabok, amelyeket ebben a pillanatban is, miközben épp a bejegyzésünket olvasod, valahol a világ színpadain játszanak.

Austen, Dickens, a Brontë nővérek, Twain, Tolkien és Christie mind rendkívüli hatással voltak a világirodalomra. Több mint 500 millió eladott példánnyal azonban, J.K. Rowling könyvsorozata, a Harry Potter, szerzőjét az irodalom egyik legsikeresebb írójává, és adaptált filmsorozatát a Marvel és a Star Wars után, minden idők harmadik legnépszerűbb filmsorozatává tette. Harry, Ron és Hermione története egyben a történelem legsikeresebb könyvsorozata.

Az amerikai cég, a Warner Bros. Entertainment Inc. által készített filmek olyan remekművek sikerét követték, mint a Casablanca, az Egy amerikai Párizsban, Ben-Hur, valamint olyan televíziós sorozatok sikerét, mint a Jóbarátok vagy a Szívek szállodája.

Nem csak az első nyilvános mozgókép-bemutatókat, izzókat, a csokis kekszet vagy a mikrohullámú sütőt köszönhetjük az angol nyelvterületnek, hanem azt is, hogy mindennapjainkat új színfolttal gyarapították azáltal, hogy már nappalinkban is egy gombnyomásra felhőtlenül szórakozhatunk az online médiaszolgáltatások által.

Szemezgess a Bogoly Berti-féle mindenízű drazséból, ragadj meg egy nagy pohár vajsört és készülj fel mondjuk egy szenzációs októberi Harry Potter filmmaratonra akár eredeti angol nyelven nyelvtanulás céljából.

Álmodj nagyot, nevess gyakran és ne felejtsd el megosztani a bejegyzést!

#interlanguage #nyelviskola #interlanguageexpedicio #angol