Virtuális utazás 79-80. napok – Számos világrész

Ezennel véget ér 80 napos világkörüli utazásunk, köszönjük, hogy velünk utaztatok! 🎉

Föld körüli virtuális barangolásunk során sok szép tájat láttunk és megtapasztalhattuk, hogy a világ bővelkedik bámulatos helyekben és olyan látnivalókban, melyeket sosem felejtünk el. Utazás közben megannyi nyelv és kultúra találkozik, mindez pedig gazdagítja az embert. Eszünkbe jut a jól ismert mondás is: ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. A nyelvtudás hídként köti össze az embereket, akármilyen távoli kultúrából is érkezzenek.

Ezért szimbolikus jelentősége miatt most minden földrészről összegyűjtöttük a legszebb, legérdekesebb hidakat. 🌉 Tekintsétek meg a nagyszerű, grandiózus, néha sejtelmes hangulatot árasztó építményeket és gondolatban sétáljatok egyet rajtuk. 😊

Brooklyn-híd, Egyesült Államok
A Manhattant Brooklynnal összekötő híd 1883 óta áll, New York ikonikus függőhídjaként. A hídon gyalogosan vagy kerékpárral is át lehet kelni.

Si-o-se Pol, Irán
A 33 lyukú híd a szafavid hídépítészet mestermunkája 295 mhosszúságával. I. Shah Abbas megbízásából épült téglákbólés kövekből, 1602-ben.

Chengyang-híd, Kína
A Dong régióban található Chengyang-híd 1916-ban épült és a leghíresebb a szél és eső hidak között. A titokzatos hangulatú Szél és Eső hídja a Linxi-folyó felett ível át, fából és kőből épült, szegek és csavarok használata nélkül.

Sydney-i Kikötő híd, Ausztrália
Sydney-i Kikötő híd a világ legnagyobb íves acélhídja, melytetejével együtt 134 m magasan áll a kikötő felett.

Viktória-vízesés híd, Zambia/Zimbabwe
Ez a döbbenetes mélység felett átívelő híd a dübörgőViktória-vízesés mellett halad el és két várost köt össze Zambia és Zimbabwe között. Fantasztikus ahogyan a vízpermet elér hozzánk a szédületes mélységű szakadék felett átívelő hídon járva.

Øresund híd, Dánia/Svédország
A Dániát Svédországgal összekötő Øresund híd Európaleghosszabb közúti-vasúti hídja közel 8 km-es hosszúságával.