Virtuális utazás 58. nap – Németország

A városnézés után hűsöljünk ma a Spreewald árnyas fái alatt és tanuljunk kicsit németül!

A Spree folyó a fővárostól mintegy 100 km-re délre számtalan ágra szakadva, az idők során mesterséges csatornákkal is kiegészítve csodás vízi világot képez.
Spreewaldban ma több mint 400 vadregényes vízi út várja az oda látogatókat, ahol történelmi aprófalvak, tágas rétek és sűrű erdők között túrázhatunk. Ha kajakot vagy kenut bérelünk, felejthetetlen élményben lesz részünk, ahogy elhaladunk a tradicionális faházak, malmok és fahidak mellett, vagy éppen átkelünk egy kézi kezelésű zsilipen.

Csodás kikapcsolódást nyújtanak a két három órás csónakutak is, 🛶 melyeken egy helyi csónakos segítségével szintén bebarangolhatjuk a meseszép vidéket.

Ne csodálkozzunk, ha menet közben esetleg épp egy postahajó jön szembe, hisz a helyiek a vízi utakat a mai napig is alapvető közlekedési útvonalként használják. Így szinte minden házhoz tartozik egy kis csónakház és a hajó kikötésrére szolgáló stég is.

Spreewald területét egyedül álló természeti adottságai miatt az UNESCO Bioszféra rezervátummá nyilvánította. És ha már erre járunk, el ne mulasszuk megkóstolni a tradicionális spreewaldi uborkát, 🥒 melynek titkos receptjét csak a helyiek ismerik.

Mi már alig várjuk!

Erdő – der Wald
Víz – das Wasser
Uborka – die Gurke

Jó utat! – Gute Fahrt!
Jó szórakozást! – Viel Spaß!
Jó étvágyat! – Guten Appetit!

Spreewald, Németország, Európa. Nyelv: német